Een overzet schoorsteen

Een overzet schoorsteen wordt over een bestaande schoorsteen heen geplaatst. Een overzetschoorsteen is qua kosten het meest voordelig ten opzichte van alle andere opties. De oude schoorsteen heeft geen voorbehandeling nodig, ook niet wanneer er sprake is van lekkage.

De basis van de schoorsteen bestaat uit een volledig gesloten systeem van 2mm aluminium plaatmateriaal, waarvan de sluitende hoekzijden in de volledige lengte zijn gelast. De constructie wordt voorzien van alle benodigde doorvoeren en een poedercoating in een standaard RAL kleur van uw keuze. Aan de onderzijde van de overzetschoorsteen wordt 18 ponds lood of desgewenst een loodvervanger bevestigd.

De leveringstijd bedraagt ca. 3 weken

Eenvoudige montage

Meekro biedt montageservice in de 3 noordelijke provincies en beschikt over eigen hoogwerker- en kraanmateriaal. Voor de montage buiten deze regio raden we aan om een aannemer of bouwbedrijf in te huren.

De plaatsing van de schoorsteen kent meerdere fasen

  • Het slopen van oude schoorsteen
  • In orde maken van de dakconstructie: De schoorstenen kunnen afhankelijk van uw type dakconstructie op basis van zowel een stoelbetimmering, dakbeschot of in een bijgeleverd frame worden gemonteerd.
  • De montage en afwerking van de schoorsteen. De schoorstenen zijn zeer eenvoudig met een perfect uitgelijnd resultaat te monteren, vanwege het onafhankelijk in hoogte verstelbaar bevestigingssysteem die in elke hoekzijde van de schoorsteen ge├»ntegreerd is.

Alle fasen kunnen eventueel afzonderlijk zowel door het Meekro montageteam worden uitgevoerd als door een bouwbedrijf van uw keuze.

Meestal doet het Meekro montageteam 1 dag over de plaatsing van een schoorsteen.

Levertijd

Een Meekro lichtgewicht prefab schoorsteen wordt op maat en op bestelling gemaakt. De levertijd bedraagt circa 4 werkweken (tenzij anders aangegeven).

Garantie

Meekro geeft standaard 10 garantie op alle schoorstenen.

Diversiteit schoorstenen Groninger landschap

Architect Joop Wijnsema heeft een prachtig document geschreven over de schoorstenen en schoorsteenkappen in de provincie Groningen door de eeuwen heen. U kunt het PDF document (van ongeveer 3 MB) downloaden door hier te klikken: schoorstenen-met-kap.

Meekro op Facebook

Lees hieronder de Facebook berichten van Meekro, of bezoek onze Facebook pagina.
[fts_facebook type=page id=meekroschoorstenen posts=6 posts_displayed=page_only images_align=left]