Sierranden en Schoorsteenkappen

In de afwerking aan de bovenzijde van de schoorsteen bieden wij naast de standaard deksel vele mogelijkheden zoals sierkraallijsten, betonplaten, sierkraalpoten en schoorsteenkappen van aluminium materiaal. Deze worden voorzien van poedercoating in een RAL kleur van uw keuze. In het geval u gebruik maakt van een actieve houtkachel of open haard zijn de schoorsteenkappen tevens verkrijgbaar in RVS uitvoering.

Sierkraallijst

Een aluminium sierkraallijst valt als vlakke deksel 90mm over de bovenste steenlagen van uw schoorsteen. De zijzijden hebben een sierlijke kraal in een holle of een bolle afwerking. Afhankelijk van uw keuze steekt een sierkraallijst rondom de schoorsteen gemiddeld 90mm uit.

Betonplaat.

Een aluminium betonplaat valt als deksel 50mm over de bovenste steenlaag van uw schoorsteen en heeft aan alle zijden een vlakke afwerking. Afhankelijk van uw keuze steekt een betonplaat rondom de schoorsteen gemiddeld 50 mm uit.

Schoorsteenkap

De schoorsteenkappen worden door middel van rechte of gebogen pootjes bevestigd aan de deksel, sierkraallijst of betonplaat van de schoorsteen. De schoorsteenkap steekt afhankelijk van uw keuze rondom de schoorsteen gemiddeld ca. 150mm over. De vlakke schoorsteenkap wordt standaard voorzien van een 40mm omgezette rand.

Eventueel extra opties bij de schoorsteenkap zijn:

  • Een dubbele omgezette rand (20x20x20x20mm).
  • Een zinken kraallijst die sierlijk over de schoorsteenkaprand valt.
  • De vlakke schoorsteenkap is ook verkrijgbaar in RVS materiaal. Dit  is noodzakelijk bij het gebruik van houtkachel of open haard.
  • Geglooide schoorsteenkap (alleen beschikbar in RVS materiaal)
  • Messing bollen, puntjes, windwijzers etc.