Een prefab lichtgewicht schoorsteen met een afwerking van composiet steenstrips.

Composiet is een mengsel van kwartszand, hars gebonden materialen en kleurpigmenten. Het mengsel wordt in mallen gegoten en tijdens het uithardingsproces bewerkt tot de gewenste kleur en steenstructuur.

Het voordeel van composiet is dat het zeer licht van gewicht is. Een composiet steenstrip is 5mm dik en weegt gemiddeld 85 gram. Een schoorsteen met een afwerking van composiet steenstrips heeft gemiddeld een gewichtsbesparing van ca. 90% ten opzichte van een traditioneel gemetselde schoorsteen.

De constructie

De basis van de schoorsteen bestaat uit een systeem van 3mm aluminium plaatmateriaal, waarvan de sluitende hoekzijden in de volledige lengte zijn gelast. In de aluminium constructie worden de eventuele in- en uitkragende objecten zoals een verzet, rollaag, ornament of een conisch verloop verwerkt. De composiet steenstrips worden vervolgens verlijmd in het steenverband die overeenkomt met de stijl van uw woning. De lijm wordt vervolgens uitgestreken in het uiterlijk van een gladde voeg. Na het drogingsproces wordt de aluminium constructie aan de onderzijde voorzien van 18ponds lood of desgewenst een loodvervanger.

De bovenzijde van de schoorsteen wordt standaard afgedicht met een aluminium deksel met poedercoating en eventuele doorvoeren. Tegen meerprijs zijn er verschillende mogelijkheden zoals sierkraallijsten, betonplaten, sierkraalpoten en schoorsteenkappen van aluminium materiaal met poedercoating. Zie link bijzondere afwerking voor een uitgebreid overzicht van verschillende opties.

De leveringstijd bedraagt ca. 6 werkweken.

Meekro heeft inmiddels ca. 30 verschillende steenstrips in haar standaardassortiment opgenomen. Tegen meerprijs is het mogelijk om een steenstrip op kleur te laten maken aan de hand van diverse verwerkte gevelsteen van de woning. Houd er in dit geval rekening mee dat de levertijd met ca. 4 weken zal worden verlengd. Meekro beschikt over lijm in de kleuren; alle grijstinten, wit en antraciet.

 

Eenvoudige montage

Meekro biedt montageservice in de 3 noordelijke provincies en beschikt over eigen hoogwerker- en kraanmateriaal. Voor de montage buiten deze regio raden we aan om een aannemer of bouwbedrijf in te huren.

De plaatsing van de schoorsteen kent meerdere fasen

  • Het slopen van oude schoorsteen
  • In orde maken van de dakconstructie: De schoorstenen kunnen afhankelijk van uw type dakconstructie op basis van zowel een stoelbetimmering, dakbeschot of in een bijgeleverd frame worden gemonteerd.
  • De montage en afwerking van de schoorsteen. De schoorstenen zijn zeer eenvoudig met een perfect uitgelijnd resultaat te monteren, vanwege het onafhankelijk in hoogte verstelbaar bevestigingssysteem die in elke hoekzijde van de schoorsteen ge├»ntegreerd is.

Alle fasen kunnen eventueel afzonderlijk zowel door het Meekro montageteam worden uitgevoerd als door een bouwbedrijf van uw keuze.

Meestal doet het Meekro montageteam 1 dag over de plaatsing van een schoorsteen.

Levertijd

Een Meekro lichtgewicht prefab schoorsteen wordt op maat en op bestelling gemaakt. De levertijd bedraagt circa 4 werkweken (tenzij anders aangegeven).

Garantie

Meekro geeft standaard 10 garantie op alle schoorstenen.

Diversiteit schoorstenen Groninger landschap

Architect Joop Wijnsema heeft een prachtig document geschreven over de schoorstenen en schoorsteenkappen in de provincie Groningen door de eeuwen heen. U kunt het PDF document (van ongeveer 3 MB) downloaden door hier te klikken: schoorstenen-met-kap.

Meekro op Facebook

Lees hieronder de Facebook berichten van Meekro, of bezoek onze Facebook pagina.
[fts_facebook type=page id=meekroschoorstenen posts=6 posts_displayed=page_only images_align=left]