Een prefab lichtgewicht schoorsteen met een afwerking van gezaagde steenstrips.

Met trots presenteren we u de prefab lichtgewicht schoorsteen met een afwerking van gezaagde steenstrips. We hebben een eigen steenzagerij ontwikkeld die zich specialiseert in het zagen van steenstrips uit echte gevelstenen. Uw aangeleverde traditionele gevelsteen wordt in een dunnere strip van 22mm gezaagd. Om een optimaal resultaat te behalen is het mogelijk oude gebruikte gevelstenen te zagen, bijvoorbeeld bij renovatieprojecten van beschermde dorpsgezichten.

De schoorsteen heeft vanwege de dunnere steenstrips een gewichtsbesparing van 70% ten opzichte van een traditioneel gemetselde schoorsteen met behoudt van authentieke uitstraling.

De constructie

De basis van de schoorsteen bestaat uit een volledig gesloten systeem van 3mm aluminium plaatmateriaal, waarvan de sluitende hoekzijden in de volledige lengte zijn gelast. De schoorsteen wordt voorzien van 20mm isolatiemateriaal, afgewerkt met een waterdichte coating. De gezaagde steenstrips worden vervolgens verlijmd in het steenverband die overeenkomt met de stijl van uw woning. In het steenverband worden de eventuele in- uitkragende objecten zoals een verzet, rollaag, ornament of een licht conisch verloop verwerkt. In deze fase wordt ook het trap-lood toegevoegd. Na het drogingsproces wordt de schoorsteen gevoegd door een extern professioneel voegbedrijf in de voeg en voegkleur van uw keuze. Tegen meerprijs behoort ook de snijvoeg tot de mogelijkheden.

De bovenzijde van de schoorsteen wordt standaard afgedicht met een aluminium deksel met poedercoating en eventuele doorvoeren. Tegen meerprijs zijn er verschillende mogelijkheden zoals sierkraallijsten, betonplaten, sierkraalpoten en schoorsteenkappen van aluminium materiaal met poedercoating. Zie link bijzondere afwerking voor een uitgebreid overzicht van verschillende opties.

Meekro geeft standaard 10 garantie op de schoorstenen. Met trots kunnen we zeggen dat wij de enige schoorsteenproducent in Nederland zijn die bovenop onze eigen garantie, namens Omnicol 10 jaar verzekerde fabrieksgarantie mogen bieden op de verlijming van gezaagde steenstrips.

De levertijd bedraagt ca. 4 werkweken vanaf het moment dat de te zagen gevelstenen in onze werkplaats zijn aangeleverd.

 

 

Eenvoudige montage

Meekro biedt montageservice in de 3 noordelijke provincies en beschikt over eigen hoogwerker- en kraanmateriaal. Voor de montage buiten deze regio raden we aan om een aannemer of bouwbedrijf in te huren.

De plaatsing van de schoorsteen kent meerdere fasen

  • Het slopen van oude schoorsteen
  • In orde maken van de dakconstructie: De schoorstenen kunnen afhankelijk van uw type dakconstructie op basis van zowel een stoelbetimmering, dakbeschot of in een bijgeleverd frame worden gemonteerd.
  • De montage en afwerking van de schoorsteen. De schoorstenen zijn zeer eenvoudig met een perfect uitgelijnd resultaat te monteren, vanwege het onafhankelijk in hoogte verstelbaar bevestigingssysteem die in elke hoekzijde van de schoorsteen ge├»ntegreerd is.

Alle fasen kunnen eventueel afzonderlijk zowel door het Meekro montageteam worden uitgevoerd als door een bouwbedrijf van uw keuze.

Meestal doet het Meekro montageteam 1 dag over de plaatsing van een schoorsteen.

Levertijd

Een Meekro lichtgewicht prefab schoorsteen wordt op maat en op bestelling gemaakt. De levertijd bedraagt circa 4 werkweken (tenzij anders aangegeven).

Garantie

Meekro geeft standaard 10 garantie op alle schoorstenen.

Diversiteit schoorstenen Groninger landschap

Architect Joop Wijnsema heeft een prachtig document geschreven over de schoorstenen en schoorsteenkappen in de provincie Groningen door de eeuwen heen. U kunt het PDF document (van ongeveer 3 MB) downloaden door hier te klikken: schoorstenen-met-kap.

Meekro op Facebook

Lees hieronder de Facebook berichten van Meekro, of bezoek onze Facebook pagina.
[fts_facebook type=page id=meekroschoorstenen posts=6 posts_displayed=page_only images_align=left]