Offerteaanvraag gezaagde steenstrips schoorsteen

Dakconstructie

Formaat

Bijzondere afwerking in de de schoorsteen

Steenverband

Klik hier voor een overzicht van de beschikbare voeg kleuren (nieuw scherm).

Afwerking bovenzijde

Extra opties schoorsteenkap

Loodafwerking

Doorvoeren

Aflevering/Montage

Aanvrager

Fotoupload

Toelichting

Modellen, deksels en kappen

Download de Meekro folder modelschoorstenen om de modellen te bekijken of de Meekro folder model deksels en kappen om de deksels en kappen te bekijken.

Dakconstructie dakhelling

Gebruik een geschikt meetinstrument om de dakhelling te bepalen. Voor particulieren die niet in het bezit zijn van een geschikt meetinstrument is het mogelijk om een applicatie die de hellingshoek kan meten op een smartphone of tablet te installeren. In dat geval is het raadzaam eerst een vlakke lat verticaal over de dakpannen te leggen richting de nok. Leg de smartphone of tablet op de lat om de juiste dakhelling op te meten. Dit is nodig om te voorkomen dat u over één dakpan de hoek meet, wat niet de juiste dakhelling zal opleveren.

Formaat

Bij het inmeten van de schoorsteen meet u te allen tijde vanaf het voetlood.

Bij het bepalen van de hoogte dient u de langste zijde van de schoorsteen op te meten.

Wanneer u de waarden in steenlengtes opgeeft telt u het aantal stenen dat de schoorsteen breed, lang of hoog is. U hoeft in dit geval niet het dak op, dit kunt eenvoudig doen vanaf de grond.

Meekro maakt standaard gebruik van 210mm x 100mm halfsteensverband. Wanneer uw een afwijkende maatvoering wenst, dient u dit als opmerking vermelden.

Verzet

Bij een verzet vindt er halverwege in de schoorsteen een verjonging plaats. Dit model komt veel voor in de provincie Groningen. Een standaard verzet heeft een verjonging van 50mm rondom de schoorsteen. Wanneer u een afwijkende maatvoering wenst voor het verzet, dient u dit als opmerking te vermelden.

Rollaag

Een rollaag is een steenlaag met een afwijkend steenverband. Een rollaag kan zowel vlak, uitkragend of verdiept zijn. Een staande rollaag  bestaat uit steenlaag van kopse kanten. Een liggende rollaag betekent dat het steenverband gelijk blijft ten opzichte van de schoorsteen, maar dan uitkragend of verdiept. De standaard maatvoeringen hierbij zijn 15mm uitkragende of 15mm verdiept. Wanneer u een afwijkende maatvoering wenst, dient u dit als opmerking te vermelden.

Steensverband

In de offerte gaan wij ervan uit dat er sprake is van een halfsteensverband met maatvoering gevelstenen 210mm x 100mm. Indien de maatvoering van de gevelstenen extreem afwijkt, dient u dit als opmerking te vermelden. Geef hierbij de maatvoering door van de lengte x breedte van de gevelstenen in mm.
Voordat de schoorsteen in productie wordt genomen, dienen de gevelstenen in onze werkplaats afgeleverd te zijn. Ter controle meten we de gevelstenen na om een optimaal resultaat te kunnen bereiken.

RAL Kleuren

Meekro werkt met een aantal standaard RAL kleuren poedercoating welke steeds voorradig zijn. Afwijkende RAL kleuren zijn desgewenst ook mogelijk maar altijd tegen meerprijs in verband met de minimaal door Meekro af te nemen hoeveelheid grondstof.